Vintercup2024-04-04T11:27:19+02:00

Express vintercup 

Express har tatt opp igjen den velkjente vintercupen, der lokale lag senior herre fra Agder, spiller treningskamper mot hverandre. Turneringen spilles i perioden fra januar til mars som betyr at lagene vil få tilrettelagt treningskamper før ny sesong sparkes i gang. Kampene vil bli spilt på RSA Bil Arena. Vi har også inngått et samarbeid med Rygene IL om bruk av Agdersveis Stadion om vi blir flere påmeldinger enn i fjor. Ved bruk av Agdersveis Stadion vil Rygene spille sine gruppespillskamper på deres hjemmebane.

Det vil bli spilt et gruppespill og avsluttes med sluttspillkamper. Her kan lag fra alle divisjonene melde seg på. Hvert lag er sikret seg 4 treningskamper, som kan være gunstig inn mot seriestart. Gruppespillet vil ta utgangspunkt i et seedingssytem basert på hvilken divisjon lagene spiller i kommende sesong. For å gjøre kampene enda mer spennende, vil det bli lagt til et straffesparksystem i turneringen. Når to lag møter hverandre  til kamp, vil differansen mellom lagenes seeding utlignes i straffespark. Et lag som er seedet som nummer 4 vil f.eks. få tre straffer når de møter et lag som er første seedet.

Viktig informasjon om straffesparksystemet: 

– Straffene må enten tas før kampstart eller til pause (laget må velge i forkant av kampstart hva de ønsker)

– Straffene gjennomføres som hockeystraffer (En spiller begynner på midtbanen og fører ballen mot målet og prøver å score på keeper)

VAR:

I Vintercupen 2024 ble VAR tatt i bruk. Lokallfotballens VAR ble benyttet, der lagene kunne en gang i løpet av kampen bruke VAR kortet sitt og sjekke en situasjon. I samarbeid med Agderposten, ble VAR benyttet når Agderposten streamet kampene. Lokallfotballens VAR kan gjøre kamper mer rettferdig, men er først og fremst et verktøy som skaper god underholdning for spillere, trenere og ikke minst publikum.

Kamper vil bli spilt både i ukedager og helger. Om lagene ikke kan gjennomføre kamper, er det viktig å gi beskjed slik at en ny kampdato kan bli satt. I cupens spilleperiode, er risikoen for at været og forholdene medfører at kamper ikke kan bli gjennomført til stede. Dette må lagene være forberedt på. Vi vil da finne alternative løsninger.

På Express sin hjemmeside vil det ligge oppdaterte resultater fra kampene. Vi vil prøve å legge til rette for å filme kampene. Dette kan vi selvsagt dele med alle lagene og som de kan bruke til analyse og taktiske grep.

Tanken er at vintercupen skal etablere et godt utgangspunkt for alle lagene før seriestart. I tillegg vil denne cupen handle om å underholde og tilby spillere, trenere og publikum morsomme og innholdsrike kamper. Lokale oppgjør, straffesparksystem, streaming, kick-off med live-trekning av grupper og bankett vil blant annet være viktige momenter for cupen.

Inkludert i prisen får ditt lag:

 • Minimum 4 treningskamper
 • Billett til kick-off og bankett på Strand Hotel Fevik
 • Dommertrio i alle kamper
 • Bane- og garderobeleie
 • Tilgang på videofil fra alle lagets kamper

Påmelding til Express Vintercup 2024:

PÅMELDING

Disse lagene var med på Express Vintercup 2024:

 • IL Express
 • Rygene IL
 • Froland IL
 • Birkenes IL
 • Sørfjell
 • Myra IL
 • Trauma IL
 • Strømmen-Glimt
 • Imås IL
 • IL Express 2
 • Hisøy IL
 • Arendal/Hisøy

Hockeystraffer:

I Vintercupen er hockeystraffer en del av kampen. Når to lag møter hverandre  til kamp, vil differansen mellom lagenes seeding utlignes i straffespark. Et lag som er seedet som nummer 4 vil f.eks. få tre straffer når de møter et lag som er første seedet.

– Straffene må enten tas før kampstart eller til pause (laget må velge i forkant av kampstart hva de ønsker)

– Straffene gjennomføres som hockeystraffer (En spiller begynner på midtbanen og fører ballen mot målet og prøver å score på keeper)

VAR:

I Vintercupen 2024 ble VAR tatt i bruk. Lokallfotballens VAR ble benyttet, der lagene kunne en gang i løpet av kampen bruke VAR kortet sitt og sjekke en situasjon. I samarbeid med Agderposten, ble VAR benyttet når Agderposten streamet kampene. Lokallfotballens VAR kan gjøre kamper mer rettferdig, men er først og fremst et verktøy som skaper god underholdning for spillere, trenere og ikke minst publikum. VAR er kommet for å bli.

Fredag 19. januar inviterer vi spillere, trenere og folk som er interessert i lokalfotballen i Agder til kick-off på Strand Hotel Fevik. I løpet av kvelden blir det mye fotballprat, det blir salg i baren og vi vil få høre alle lagene sine ambisjoner og tanker om årets vintercup. I tillegg skal vi som i fjor ha live-trekning av hvordan gruppespillet blir. Agderposten vil også komme og ha egen intervju sone.

Finalen i vintercupen 2024 vil bli spilt lørdag 9. mars. I år vil det bli arrangert bankett i etterkant av finalen. Banketten vil være på Strand Hotel Fevik. På banketten skal vi feire alle sin innsats og det blir en kveld hvor vi oppsummerer årets vintercup. Det vil bli kåringer fra turneringen. Hvem blir årets MVP?

Turneringsreglement – Vintercupen

Velkommen til Vintercupen i regi av IL Express

Spilleregler:

Kampene avvikles etter de til enhver tid gjeldende spilleregler.

 1. Vanlig spilleregler av NFF

https://www.fotball.no/lov-og-reglement/spilleregler/spilleregler2/#143670

Ekstra:

 1. Innbytte/Innbyttere
  Ved kamper i vintercupen er det ingen begrensninger på antall innbyttere. Spillere som er byttet ut kan settes inn i spillet igjen.

3. Om spilleforholdene ikke er forsvarlig på RSA BIL ARENA eller Agdersveis Stadion, vil kampene enten flyttes til annen kamparena, eller utsatt til en annen dag.

 1. Kamper vi bli spilt både i ukedager og helger.

5. Får en spiller direkte rødt/to gule i vintercupen, må spilleren stå over neste kamp.

Inndeling i grupper:

 1. Det vil bli gjennomført direkte-trekning av grupper. Gruppetrekningen vil ta utgangspunkt i et seedingssystem basert på hvilken divisjon lagene spiller i kommende sesong.

5.1 Da lag befinner seg i samme divisjon, ser vi på fjorårets resultater og plasserer deres seeding plass ut ifra lagets plassering.

 1. Om et lag stiller med to lag fra samme klubb, kan de ikke møtes i gruppespillet. Vertslaget vil spille sine kamper på hjemmebanen i gruppespillet. Samarbeidsklubben får sine kamper på hjemmebane før en evt. finale.

Sluttspill:

7. De 8 beste lagene fra gruppespillet går videre til kvartfinale. De 4 siste lagene spiller plasseringskamp.

7.1. Om lagene har lik poengsum etter ferdigspilt gruppespill, vil innbyrdes oppgjør være gjeldene. Om innbyrdes oppgjør også er likt, vil lagets målforskjell avgjøre plasseringene.

7.2 Lag fra samme klubb, kan møtes i kvartfinalen.

7.3 Kvartfinale. Vi plasserer de 8 lagene som skal spille kvartfinale i et nytt seedingsystem fra 1-8.  Hockeystraffene forblir som det har vært under turneringen.

7.4 Kvartfinale. Lagene fra samme gruppespill kan ikke møte hverandre.

 • Gruppevinneren med flest poeng møter den nest beste 3. plassen.
 • Gruppevinneren med nest flest poeng møter den beste 3. plassen
 • Gruppevinneren med minst poeng møter 2. plassen med minst poeng
 • Beste 2.plass møter nest beste 2. plass

7.4 Semifinale

 • Beste seedet kvartfinale vinner møter dårligst seedet vinner kvartfinale
 • 2. seedet vinner kvartfinale møter tredje seedet vinner kvartfinale

7.5 Finale

 • Vinner semifinale 1 møter vinner semifinale 2

Poengfordeling:

8. Vinner av kampen får 3 poeng. Uavgjort får 1 poeng og taper av kampen får 0 poeng

9. Ved lik poengsum etter gruppespillet, vil innbyrdes oppgjør bestemme plasseringene. Om innbyrdes oppgjør også er likt, vil lagets målforskjell avgjøre plasseringene.

Straffesparksystem:

10. For å gjøre kampene enda mer spennende, vil det bli lagt til et straffesparksystem i turneringen. Når to lag møter hverandre til kamp, vil differansen mellom lagenes seeding utlignes i straffespark. Et lag som er seedet som nr 4 vil f.eks. få tre straffer når de møter et lag som er første seedet.

10.1 Straffene må enten tas før kampstart eller til pause (laget må velge i forkant av kampstart hva de ønsker)

10.2 Straffene gjennomføres som hockeystraffer (Straffetaker begynner på midtbanen og fører ballen mot målet og prøver å score på målvakt)

10.3 Straffetaker har 45 sekunder på å score mål. Når spiller tar med ballen inn i sekstenmeteren, kan straffetaker ikke ta med ballen ut av sekstenmeteren igjen. Da er ballen ute.

10.4 Går ballen bak dødlinja ved målet, er ballen ute.

10.5 Fanger målvakt ballen før 45 sekunder, er ballen ute

10.6 Målvakt kan ikke gå utenfor sekstenmeterstreken

10.7 Om målvakt straffbart hindrer straffetaker, blir det vanlig straffespark.

E-post: eirik@ilexpress.no

Tlf: 95036825

Aktuelt:

Gå til toppen