Vintercup2023-02-04T17:24:42+01:00

Express vintercup 2023 i samarbeid med Portal Sport

Express ønsker å ta opp igjen den velkjente vintercupen, der lokale lag senior herre fra Agder, spiller treningskamper mot hverandre. Turneringen spilles i perioden fra januar til mars som betyr at lagene vil få tilrettelagt treningskamper før ny sesong sparkes i gang. Kampene vil bli spilt på RSA Bil Arena. Det vil bli spilt et gruppespill og avsluttes med sluttspillkamper. Her kan lag fra alle divisjonene melde seg på. Hvert lag er sikret seg 4 treningskamper, som kan være gunstig inn mot seriestart. Gruppespillet skal fullføres ut februar, mens sluttspillet gjennomføres før sesongstart. Dette korrigeres ut i fra når seriestart blir kommende sesong. Gruppespillet vil ta utgangspunkt i et seedingssytem basert på hvilken divisjon lagene spiller i kommende sesong. For å gjøre kampene enda mer spennende, vil det bli lagt til et straffesparksystem i turneringen. Når to lag møter hverandre  til kamp, vil differansen mellom lagenes seeding utlignes i straffespark. Et lag som er seedet som nummer 4 vil f.eks. få tre straffer når de møter et lag som er første seedet.

Viktig informasjon om straffesparksystemet: 

– Straffene må enten tas før kampstart eller til pause (laget må velge i forkant av kampstart hva de ønsker)

– Straffene gjennomføres som hockeystraffer (En spiller begynner på midtbanen og fører ballen mot målet og prøver å score på keeper)

Kamper vil bli spilt både i ukedager og helger. Om lagene ikke kan gjennomføre kamper, er det viktig å gi beskjed slik at en ny kampdato kan bli satt. I cupens spilleperiode, er risikoen for at været og forholdene medfører at kamper ikke kan bli gjennomført til stede. Dette må lagene være forberedt på. Vi vil da finne alternative løsninger.

På Express sin hjemmeside vil det ligge oppdaterte resultater fra kampene. Vi vil prøve å legge til rette for å filme kampene. Dette kan vi selvsagt dele med alle lagene og som de kan bruke til analyse og taktiske grep.

Tanken er at vintercupen skal etablere et godt utgangspunkt for alle lagene før seriestart. I tillegg vil denne cupen handle om å underholde og tilby spillere, trenere og publikum morsomme og innholdsrike kamper. Lokale oppgjør, straffesparksystem, streaming og samling til trekning av gruppespill,  vil blant annet være viktige momenter for cupen. I samarbeid med Portal Sport, vil vinneren av Express Vintercup 2023 motta et gavekort på 10 000,-, mens andre plass vil motta et gavekort på 5000,-.

Avgiften for deltagelse på vintercupen er:

8000,-

Inkludert i prisen får ditt lag:

 • Minimum 4 treningskamper
 • Dommertrio i alle kamper
 • Bane- og garderobeleie
 • Tilgang på videofil fra alle lagets kamper
 • Mulighet til å vinner gavekort fra Portal Sport

Påmelding til Express Vintercup gjøres via linken under:

https://forms.gle/o5kHhKjWLpgvLcAe6

Her vil du se påmeldte lag til Express Vintercup 2023:

 • Express
 • Express 2
 • Froland IL
 • Rygene IL
 • Imås IL
 • Trauma IL
 • Birkenes
 • Hisøy IL

Turneringsreglement – Express vintercup i samarbeid med Portal Sport

Velkommen til Express vintercup i samarbeid med Portal Sport

Spilleregler:

Kampene avvikles etter de til enhver tid gjeldende spilleregler.

 1. Vanlig spilleregler av NFF

https://www.fotball.no/lov-og-reglement/spilleregler/spilleregler2/#143670

Ekstra:

 1. Innbytte/Innbyttere
  Ved kamper i vintercupen er det ingen begrensninger på antall innbyttere. Spillere som er byttet ut kan settes inn i spillet igjen.

3. Om spilleforholdene ikke er forsvarlig på RSA BIL ARENA, vil kampene enten flyttes til annen kamparena, eller utsatt til en annen dag.

 1. Kamper vi bli spilt både i ukedager og helger.

Inndeling i grupper:

 1. Det vil bli gjennomført direkte-trekning av grupper. Vi håper å få til dette fredag 13 januar. Gruppetrekningen vil ta utgangspunkt i et seedingssystem basert på hvilken divisjon lagene spiller i kommende sesong.

5.1 Da lag befinner seg i samme divisjon, ser vi på fjorårets resultater og plasserer deres seeding plass ut ifra lagets plassering.

 1. Vertslag vil automatisk komme i gruppe A. Stiller vertslaget med to lag, kommer B-laget automatisk i gruppe B.

Poengfordeling:

 1. Vinner av kampen får 3 poeng. Uavgjort får 1 poeng og taper av kampen får 0 poeng
 1. Ved lik poengsum etter gruppespillet, vil innbyrdes oppgjør bestemme plasseringene. Om innbyrdes oppgjør også er likt, vil lagets målforskjell avgjøre plasseringene.

Straffesparksystem:

 1. For å gjøre kampene enda mer spennende, vil det bli lagt til et straffesparksystem i turneringen. Når to lag møter hverandre til kamp, vil differansen mellom lagenes seeding utlignes i straffespark. Et lag som er seedet som nr 4 vil f.eks. få tre straffer når de møter et lag som er første seedet.

9.1 Straffene må enten tas før kampstart eller til pause (laget må velge i forkant av kampstart hva de ønsker)

9.2 Straffene gjennomføres som hockeystraffer (Straffetaker begynner på midtbanen og fører ballen mot målet og prøver å score på målvakt)

9.3 Straffetaker har 45 sekunder på å score mål. Når spiller tar med ballen inn i sekstenmeteren, kan straffetaker ikke ta med ballen ut av sekstenmeteren igjen. Da er ballen ute.

9.4 Går ballen bak dødlinja ved målet, er ballen ute.

9.5 Treffer ballen målvakt, og straffetaker får ballen igjen, fortsetter spillet.

9.6 Fanger målvakt ballen før 45 sekunder, er ballen ute

9.7 Målvakt kan ikke gå utenfor sekstenmeterstreken

9.8 Om målvakt straffbart hindrer straffetaker, blir det vanlig straffespark.

9.9 Det kan gis ut gult/rødt kort også under straffesparksystemet

E-post: eirik@ilexpress.no

Tlf: 95036825

Her ser dere gruppespillet til Express vintercup

Gruppe 1:

 1. Express
 2. Froland
 3. Birkenes
 4. Imås

Gruppe 2:

 1. Trauma
 2. Hisøy
 3. Rygene
 4. Express 2

Aktuelt:

Gå til toppen