IFO er godt i gang med sitt andre år. Det er utrolig gøy å se alle barn i aksjon og som stadig opplever mestring og spenning med å være i aktivitet. Alle erfaringer fra fjoråret har vi bringer med oss videre og vi har også utviklet vårt tilbud. Her kommer en status for IFO.

I august gjennomførte vi FERIE-IFO. I FERIE-IFO har vi åpent 08:00 – 16:30. Hver dag ble barna introdusert for tre forskjellige undervisningsopplegg + to måltider (et kaldt- og et varmt måltid). På IFO får barna lov til å være med å lage mat, der de får forskjellige arbeidsoppgaver. Neste FERIE-IFO vil være i høstferien.

Torsdag 17 august startet vi opp med ordinær IFO. IFO er et tilbud for 1. – 5. trinn. En dag på IFO skal gjenkjennes av indre motivasjon, mestring og aktivitetsglede. Dagene skal fylles med trening, matlaging, spising og enkle undervisningsopplegg.

I år har vi allerede utført en rekke aktiviteter og lek. Her har dere en oversikt:

  • Ballspill (fotball, kanonball, basketball, håndball, slåball, badminton)
  • Friidrett (60m, 400m, lengdehopp)
  • Ridning hos AGR
  • Båt-og sjøliv
  • Forskjellige leker (balltikken, 15 gjelder, stiv heks, stafetter)
  • Friluftsliv
  • Dans
  • Sykling

1.trinn kan også være med

I år besluttet vi at også 1. trinn kan være med hos oss. Dermed har vi utvidet vårt tilbud til 1. – 5. trinn.

Gratis kjernetid og redusert foreldrebetaling

Grimstad kommune har innført inntil 12 timer gratis kjernetid for alle elever på 1. og 2. trinn. Dette gjelder også hos oss. Er du med kun på IFO, så vil kjernetiden kunne brukes på IFO. Kombinerer du både IFO og SFO, vil kjernetiden først prioriteres på SFO, siden SFO er kommunalt.

Morgen-IFO

Nytt i år er at vi tilbyr Morgen-IFO. Dørene åpner 07:30. På morgen-IFO er vi inne i klubbhuset og organiserer enkle aktiviteter. Det er en rolig start på dagen + vi serverer barna frukt om de ønsker. Vi går fra klubbhuset rundt 08:10, slik at vi er i god tid på Fevik Skole før første time begynner.

Hvilke dager tilbyr vi IFO?

IFO har til nå vært åpent mandag, onsdag, torsdag og fredag. På tirsdager har vi ikke hatt nok påmeldinger til å kunne gjennomføre dagen. Dette håper vi nå at vi kan få til. Vi opplever at flere kan være interessert/har behov for at IFO også er åpent på tirsdager. Ser vi nå at flere barn ønsker å være med tirsdager, vil vi også åpne opp for dette.

Betaling på IFO:

Til betaling bruker vi appen Spond. Den 15. hver måned kommer betalingen i Spond med betalingsfrist siste dag i måneden.

Fra 1 oktober vil vi ha månedspris og uketimer. Man betaler en månedspris, per uketime.

På IFO registrerer vi timer, men med et minimum om minst 4 timer per ettermiddag. Unntaket er tirsdager, da minimumet er 2 timer. Det betyr at om man skal være med 5 dager i uka, vil det tilsvare minimum 18 timer. Dersom man ønsker å benytte seg av morgen-IFO, vil det medføre ekstra kostnad på 1 uketime per morgen-IFO man benytter.

Månedsprisen, per uketime vil variere ut i fra hvor mange dager ditt barn er med.

1 dag: 250,- per uketime – minimumpris: 1000,- + 150,- (mat) = 1150,- i måneden

2 dager: 230,- per uketime – minimumpris: 1840,- + 300,- (mat) = 2140,- i måneden

3 dager: 210,- per uketime – minimumpris: 2520,- + 450,- (mat) = 2970,- i måneden

4 dager: 200,- per uketime – minimumpris: 3200,- + 600,- (mat) = 3800,- i måneden

5 dager: 200,- per uketime – minimumpris: 3600,- + 750,- (mat) = 4350,- i måneden

Hvorfor skal ditt barn være med på IFO?

På IFO er vi opptatt av å gi et kvalitativ godt aktivitetstilbud til barn i 1., 2., 3., 4., og 5. trinn. Vi er opptatt av å stimulere til gode holdninger når det gjelder trening/aktivitet, kosthold og samarbeid/Fair-Play. Tilrettelegge for mye variert aktivitet i tråd med retningslinjer fra forbund og klubb. På IFO er vi opptatt av at barna skal møte instruktører som ønsker å være i aktivitet og leke med barna. Instruktørene lytter til barna og tilpasser hver enkelt barn så godt som overhodet mulig.

Vi håper at enda flere vil være med oss. Vi har flere ledige plasser. Er ditt barn glad i å være i aktivitet og ønsker å få tilrettelagt forskjellige idrettsaktiviteter, da er det bare å bli med oss. Har dere mer spørsmål, så er det bare å ta kontakt.

Kontaktperson:

Navn: Eirik Sannæs

Tlf: 95036825

E-post: eirik@ilexpress.no

Påmelding:

Påmelding kan gjøres direkte her ved å trykke på denne lenken: PÅMELDING

Du kan også gå på vår hjemmeside og melde deg på der: https://ilexpress.no/idrettsfritidsordning/